Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverige och Finland har haft som ambition att gå med i Nato gemensamt, men nu tyder mycket på att den planen kommer att gå i stöpet. Se politikreportern Andreas Öbrink kommenterar statsministerns besked om Sverige och Finlands inträde i Nato. Foto: SVT

SVT:s politikreporter: Så här tydlig har man inte varit tidigare

Uppdaterad
Publicerad

Sannolikheten att Finland går med i Nato utan Sverige har ökat, enligt statsminister Ulf Kristersson (M).

Hör SVT:s politikreporter Andreas Öbrink om det nya beskedet.

Sverige och Finland har haft som ambition att gå med i Nato gemensamt, men nu tyder mycket på att den planen kommer att gå i stöpet.

Enligt statsminister Ulf Kristersson (M) och Oscar Stenström, chefsförhandlare i Natoprocessen, har sannolikheten ökat för att Turkiet godkänner Finlands ansökan – men inte Sveriges. Och Sverige är förberedda på att det scenariot blir verklighet.

Sverige och Nato

– Så här tydlig har man nog inte varit från den svenska statsledningens sida tidigare att det här haltar, säger SVT:s politikreporter Andreas Öbrink.

Hör Andreas Öbrink om Ulf Kristerssons Natobesked i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverige och Nato

Mer i ämnet