SVT:s reporter om upploppet i Örebro: ”Väldigt rörigt”

Uppdaterad
Publicerad

Flera polisbilar sattes i brand i centrala Örebro under våldsamheterna inför den danska högerextremisten Rasmus Paludans manifestation i Sveaparken.

– Tre polisbilar står i brand och tjock svart rök ringlar sig upp mot himlen, säger SVT:s reporter Beatrice Emmerik på plats i Sveaparken.

Fyra poliser och en privatperson ska ha skadats i samband med sammandrabbningar i Sveaparken i Örebro under fredag kväll. Situationen eskalerade snabbt, förklarar SVT:s reporter Beatrice Emmerik som befann sig på plats.

”Inte kontroll på situationen”

Hon beskriver situationen som rörig, i bakgrunden hörs knallskott från bangers. Enligt uppgifter ska även en polisbil ha stulits och på bilder från platsen syns åskådare där de samlats och ser på de brinnande polisbilarna.

Våldsamma upplopp i Sverige

Skulle du säga att polisen har kontroll på situationen?

– Nej det skulle jag inte säga med tanke på att tre polisbilar brinner här i centrala Örebro. Man har inte kontroll på de personer som är här fullt ut, säger SVT:s reporter Beatrice Emmerik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsamma upplopp i Sverige

Mer i ämnet