Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Direktsänt extrainsatt program om vad ett medlemskap i försvarsalliansen Nato skulle betyda för Sverige. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

SVT sänder specialprogram om Natobeslutet

Uppdaterad
Publicerad

Med ett svenskt Natobeslut runt hörnet ställer sig många frågande till vad ett medlemskap skulle innebära i praktiken. På tisdag sänder SVT därför ett specialprogram där experter svarar på tittarnas frågor om försvarsalliansen.

Programmet har titeln Natomedlemskap? Frågor och svar och leds av Camilla Kvartoft och Alexander Letic. I expertpanelen finns bland andra Rysslandsexperten Gudrun Persson, viceamiralen Jonas Haggren och historikern Peter Englund.

– Vi står inför vad som kanske är det största politiska beslutet som Sverige fattat på decennier. Processen går väldigt fort, och jag tror att många känner att debatten inte funnits. De som att tycker att de inte riktigt hänger med i svängarna, det är för dem vi gör det här programmet, säger Camilla Kvartoft.

”Natomedlemskap? Frågor och svar” sänds på tisdag 20.00 i SVT1 och SVT Play. Skicka in dina frågor redan nu till natosvar@svt.se.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sverige och Nato

Mer i ämnet