Efter att uppmaningen som fick sajten att krascha: Nu hyllar Socialstyrelsen programmet och Jesper Rönndahl för genomgången som man beskriver som ”Viktig, pedagogisk och humoristisk”. Foto: Instagram/SVT

SVT-uppmaningen kraschade donationsregistret – nu tackar myndigheten

Uppdaterad
Publicerad

I fredags instruerade programledaren Jesper Rönndahl tv-tittarna i satirprogrammet ”Svenska nyheter” hur man registrerar sig i donationsregistret. Men Socialstyrelsens sajt klarade inte av den massiva trafiken som genererades. Nu hyllar myndigheten programmet och Jesper Rönndahl för genomgången som man beskriver som ”viktig, pedagogisk och humoristisk”.

När programledaren Jesper Rönndahl tillsammans med ”På spåret”-kollegan Elisabet Höglund manade publik och tv-tittare att registrera sig i donationsregistret blev det rejält tryck på Socialstyrelsens sajt. Många som försökte registrera sig kunde inte komma in på sajten, något som Jan Ekman, pressekreterare på Socialstyrelsen bekräftade för SVT Nyheter under gårdagen.

– Jag känner inte till några detaljer, men kan konstatera att vi har haft störningar på sajten efter det att programmet sändes, sade han då.

Hyllningen: Viktigt, pedagogiskt och humoristiskt

Men det verkar inte vara någon dålig stämning mellan myndigheten och programledaren Jesper Rönndahl för den sakens skull. I ett inlägg på Socialstyrelsens Instagramkonto hyllar myndigheten både programmet i stort och deras gärning för att få folk att registrera sig.

”I gårdagens avsnitt av SVT-programmet Svenska Nyheter gjorde Jesper Rönndahl både viktig, pedagogisk och humoristisk genomgång om varför det är bra att anmäla sig till donations-registret”, skriver myndigheten.

Beskedet: Nu fungerar sajten

Socialstyrelsen avslutar hyllningen med att påpeka att registreringen nu återigen fungerar som det är tänkt.

”Ni var faktiskt SÅÅ många att alla inte kunde slutföra sin registrering. Nu funkar det dock igen så sprid gärna länken socialstyrelsen.se/donationsregistret”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.