Kortterminaler och Swish låg nere under fredagsmorgonen. Foto: Tomas Oneborg/TT

Swedbank: ”Det är löst nu”

Uppdaterad
Publicerad

Swedbanks stora driftstörningar som påverkat många av bankens kunder under helgen ska nu vara åtgärdade, meddelar banken.

Sedan natten mot fredagen har bland annat Swedbanks hemsida och e-tjänster legat nere. Enligt Swedbank berodde problemen på “interna nätverksfel”.  

– Vi åtgärdade problemet på fredagen och fortsatte med underhållsarbete på lördagen. Nu är det åtgärdat fullt ut, säger Carina Sesser Nylund, presskontakt på Swedbank.

Kontakta banken

Enligt banken har miljontals kunder påverkats av driftstörningen. Såväl kortterminaler som Swish låg nere under fredagsmorgonen vilket slog extra hårt mot de kunder som inte hade några kontanter tillgängliga.  

– Vi uppmanar de som lidit ekonomiskt att kontakta banken. Sedan gör vi bedömningar från fall till fall om det rör sig om en ekonomisk kompensation, säger Carina Sesser Nylund.

I ett mejl skriver Swedbank att vissa bankkontor kommer öppna redan klockan 08.00 och att flera av de större kontoren kommer hålla öppet till klockan 18.00.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer