Har du något tips för den late. Vad kan man kan göra för att spara tid?
– Använd en vanlig spritspåse istället för att rulla. Då gör du lätt hundra bullar på två minuter. Sen kör jag dem i ugnen i tio minuter på 150 graders värme. Slutligen snabbsteker jag dem i stekpanna för att ge dem en vackrare stekyta och färg.
Tips till den som vill ta sina köttbullar till en ny nivå?
– Testa olika typer av färs. Har du en nötfärs ska du ha gott med exempelvis vitlök, persilja, mynta, citron. I lammfärsen fungerar det med mycket timjan och rosmarin – känslan av ett medelhavsgrillspett, säger Taylor och fortsätter:
– Kycklingfärs går att laga enligt traditionellt recept men det funkar också att krydda med nästan vad som helst. Man kan köpa kycklingfärsen klar eller laga egen. Enklast är det på bröstfilé som man kör i matberedaren och blandar upp med kryddor och grädde.
Pllus testar köttbullar
Den 24 mars testar Plus smak och innehåll på elva olika färdiglagade varianter som du hittar i kyldisken.