Tekniska problem på Skatteverkets hemsida har ställt till bekymmer för flera svenskar som ska deklarera. Foto: Henrik Montgomery/TT

Tekniska problem på Skatteverkets hemsida – deklarationsdag flyttas

Publicerad

Gårdagen var den sista dagen för många svenskar att lämna in sina moms- och arbetsgivardeklarationer – men ett tekniskt fel på Skatteverkets hemsida gjorde det omöjligt för flera att logga in på Mina sidor. På grund av problemet har myndigheten nu förlängt tidsgränsen till den 15 maj. 

Under måndagskvällen fylldes Skatteverkets Facebook-sida av upprörda kommentarer från användare som inte kunde ta sig in på Mina sidor.

Med bara timmar kvar tills dess att tidsgränsen för att lämna moms- och arbetsgivardeklaration gick ut var det flera som kände sig stressade över sajtens tekniska problem.

Felsöker fortfarande problemet

Under tisdagen meddelar Skatteverket att man fortfarande felsöker de tekniska problemen. 

- Det är problem med inloggning till Mina sidor. Så det påverkar flera saker, bland annat arbetsgivardeklaration och momsinbetalning, säger Felix Bergenholtz, pressekreterare på myndigheten. 

Enligt Skatteverket ska 761 000 svenskar deklarera moms och 439 000 lämna in arbetsgivaravgift den här månaden. Men enligt myndigheten är det långt ifrån alla som stött på patrull på hemsidan.

– Vad vi kan se påverkar det ett litet antal personer.

Inga förseningsavgifter

Men de som ändå har drabbats av svårigheter att deklarera i tid kan vara lugna – det kommer inte läggas på någon förseningsavgift för att man inte kunde skicka in sin deklaration i går.  

- Fristen förlängs till den 15:e maj. Vi kommer inte ta ut förseningsavgift om man inkommer med sin moms- eller arbetsgivardeklaration då, säger Felix Bergenholtz. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.