Foto: Christopher O'Neill, KungahusetVisa alla (3)
Visa alla (3)

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har fått ännu en dotter

Uppdaterad
Publicerad

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har fått ännu en dotter meddelar Riksmarskalksämbetet på fredagsmorgonen. Flickan, som föddes i natt, hamnar på tionde plats i tronföljden.

”Riksmarskalksämbetet har glädjen att meddela att H.K.H. Prinsessan Madeleine fredagen den 9 mars 2018 klockan 00.41 nedkom med ett friskt och välmående barn på Danderyds sjukhus.”

Det beskedet kom från hovet under fredagsmorgonen.

Prinsessparet meddelade att barnet är en flicka, 50 centimeter lång och väger 3465 gram.

Pappa Chris O'Neill var med under förlossningen.

– Vi är mycket glada över tillökningen i vår familj och att Leonore och Nicolas har fått sitt efterlängtade syskon. De ser mycket fram emot att träffa sin nya lillasyster, säger han i ett pressmeddelande.

Under fredagseftermiddagen publicerade kungahuset en bild av den nyfödda prinsessan tagen av Christiopher O'Neill.

Kungen och drottningen avbryter resa

Enligt Johan Tegel, informationssekreterare vid Kungliga slottet, kommer ingen pressträff att hållas med anledning av händelsen.

– Kungen och drottningen är informerade och prinsessan Madeleine och barnet mår bra, säger han till SVT. Enligt uppgifter till Aftonbladet har nyblivna sjubarnsmorföräldrarna avbrutit en resa till Schweiz för att åka hem till familjen.

Vilket namn den nya prinsessan får kommer att bli officiellt i samband med konselj.

– När den blir återstår att se, men det blir inte i dag, säger Johan Tegel.

Statsministern: Grattis till storasyskonen

Många har gratulerat prinsessparet, bland annat statsministern.

– Jag vill framföra mina varmaste lyckönskningar till Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill som har blivit föräldrar igen. Stort grattis till hela familjen och särskilt till de nyblivna storasyskonen Leonore och Nicolas, säger Stefan Löfven i ett pressmeddelande.

Barnet blir prinsessan Madeleine och Chris O'Neills tredje efter prinsessan Leonore, som föddes 2014, och prins Nicolas, som föddes 2015. Flickan hamnar på tionde plats i tronföljden.

Försvarsmakten kommer traditionsenligt att skjuta salut på sina salutstationer runt om i landet. 21 skott avfyras och det sker klockan 12.00 i dag.

  1. Kronprinsessan Victoria  
  2. Prinsessan Estelle  
  3. Prins Oscar  
  4. Prins Carl Philip  
  5. Prins Alexander  
  6. Prins Gabriel  
  7. Prinsessan Madeleine  
  8. Prinsessan Leonore  
  9. Prins Nicolas   
  10. Nyfödda prinsessan

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer