Foto: TT

Tobé ny partisekreterare för Moderaterna

Publicerad

Den moderata riksdagsledamoten Tomas Tobé blir partiets valledare, enligt föreslagna partiledaren Anna Kinberg Batra. Hon tänker också utse Tobé till ny partisekreterare efter Kent Persson.

– Tomas har arbetat mycket och nära mig i ett antal år. Det han särskilt har bevisat under de här åren är att han kan utveckla politiken inom viktiga områden och ta ansvar för att förslagen också är genomförbara och fungerar, sade Anna Kinberg Batra när hon presenterade sitt nya toppnamn vid en presskonferens i dag.

– Jag hoppas kunna bidra med full kraft för att Moderaterna nu ska förbereda sig inför val. Jag tänkte särskilt arbeta med vår politikutveckling, säger Tomas Tobé till SVT Nyheter.

Har suttit i riksdagen i åtta år

Tobé har suttit i riksdagen sedan 2006 och är ordförande i utbildningsutskottet. Han är sedan 2012 även vice gruppledare för Moderaternas riksdagsgrupp.

– Nu ska vi sätta fart på vår politikutveckling och våra förberedelser för valrörelsen framöver. Man behöver vara bra på både politik och organisation och det har Tomas visat att han är, säger Anna Kinberg Batra.

I går kom nuvarande partisekreterare Kent Persson med beskedet att han lämnar sin post vid extrastämman i januari, för att ge plats åt Anna Kinberg-Batras nya lag.

Presenterade sitt nya lag

Anna Kinberg Batra presenterade flera nya talespersoner vid pressträffen i dag. Ny näringspolitisk talesperson och vice ordförande i näringsutskottet är Lars Hjälmered. Ny vice ordförande i trafikutskottet och trafikpolitisk talesperson är Jessica Rosencrantz.

Ny utbildningspolitisk talesperson är Camilla Waltersson Grönwall och ny talesperson och ny vice ordförande i socialförsäkringsutskottet är Johan Forssell.

Förra veckan presenterades Ulf Kristersson som ny ekonomiskpolitisk talesperson och Elisabeth Svantesson som arbetsmarknadspolitisk talesperson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Decemberöverenskommelsen

Mer i ämnet