Från Billströms uttalande på facebook: ”Moderaternas besked ligger fast. Vi kommer inte samarbeta eller förhandla med SD.” Foto: TT

Tobias Billström (M): Vi vill inte samarbeta med SD

Uppdaterad
Publicerad

Efter sitt uttalande i Dagens Industri i går, går nu Moderaternas gruppledare Tobias Billström ut och förtydligar att Moderaterna inte har några planer på att samarbeta med Sverigedemokraterna.”Moderaternas besked ligger fast. Vi kommer inte samarbeta eller förhandla med SD”, skriver Billström på din Facebooksida.

Efter Tobias Billströms uttalanden i Dagens Industri under torsdagen, där han bland annat resonerade kring att stödja sig på SD om M skulle bilda en minoritetsregering, dröjde det inte länge förrän de förvånade och kritiska reaktionerna kom.

Några av dem som reagerade kritiskt var Margot Wallström (S) och Anders Ygeman (S). Men även röster inifrån Alliansen reagerade negativt, som till exempel Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson, som i Aftonbladet sa att han var förvånad över Billströms uttalande.

Uttalar sig på Facebook

På sin Facebooksida går nu Tobias Billström själv ut och förtydligar att något samarbete mellan M och SD inte finns på kartan.

Han menar att han i Dagens industri-artikeln endast resonerar kring hur det kommer vara att styra landet efter valet.

Bland annat skriver Billström:

”Och mina uttalanden i DI-artikeln är en beskrivning av hur det parlamentariska arbetet fungerar. Alla partier sitter med i riksdagens utskott och parlamentariska utredningar. Där delas ståndpunkter och argument bryts mot varandra. Det är således inget nytt.

Moderaternas besked ligger fast. Vi kommer inte samarbeta eller förhandla med SD. Vårt mål är att bilda en alliansregering som löser integrationen, kortar vårdköerna och återupprättar lag och ordning.

Det är vägen framåt.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.