Genrebild. Det har redan snöat mycket i västra Sverige och det har skett flera trafikolyckor, då vägarna är mycket hala. Foto: TT

Trafikverket: ”Vägarna kan bli lika hala som curlingbanor”

Uppdaterad
Publicerad

Ett kraftigt snöoväder drar nu in över Västsverige och SMHI har utfärdat nya vädervarningar.

– Vissa vägar kan bli hala som curlingbanor, säger Beisi Sundin, presskommunikatör på Trafikverket.

På många håll i landet har snön lamslagit trafiken och under kvällen och natten förväntas det snöa mycket i stora delar av Götaland och Svealand.

Flera vädervarningar

SMHI har utfärdat klass 1-varningar i Hallands län och i nästan hela Västra Götalands län. Myndigheten har också gått ut med nya varningar för snöfall i inre Dalsland och Värmland. Mest snö väntas det falla i Västsverige.

– Det kan komma tre decimeter snö som mest, säger SVT:s meteorolog Pererik Åberg.

Risk för hala vägar

Det har redan snöat mycket i västra Sverige och det har skett flera trafikolyckor, då vägarna är mycket hala.

– I värsta fall finns det risk för blötsnö som fryser på och vissa vägar kan då bli hala som curlingbanor, säger Beisi Sundin, presskommunikatör på Trafikverket.

”Håll avstånd”

Inga stora vägar i Västsverige är i nuläget avstängda och Trafikverket prioriterar de stora vägarna.

– Det kan vara säkrare att ta de större vägarna, men tänk på att anpassa hastigheten och hålla avstånd, säger Beisi Sundin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.