Vid Trollsjön i Tierp fördes en tonårspojke med helikopter till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Det var bara en av tre dödliga drunkningsolyckor i Sverige under torsdagen. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Tre döda i drunkningsolyckor under torsdagen

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen inträffade tre drunkningstillbud med dödlig utgång. Det finns ingen misstanke om brott i något av fallen.

En pojke i övre tonåren omkom i samband med en drunkningsolycka i Tierp vid 16-tiden på torsdagen.

Vid ungefär samma tid inkom ett larm om drunkning i Ljungby i Småland. Mannen i 85-årsåldern fick hjärt- och lungräddning på plats, men hans liv gick inte att rädda.

Vid 20-tiden på kvällen hittades en man livlös i vattnet i Bredsand strax söder om Sundsvall. Han fördes till sjukhus med ambulans, men senare under kvällen meddelade polisen att han avlidit av sina skador. Han har inte identifierats.

Till och med 31 juli hade 46 personer omkommit i drunkningsolyckor, enligt Svenska Livräddningssällskapets statistik. I fjol hade 76 personer omkommit vid samma tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.