Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så kan du tänka om du går igenom en separation samtidigt som du har barn – psykoterapeuten Maria Ferm ger sina tips i klippet. Foto: Janerik Henriksson/TT, SVT

Tre tips: Så hanterar du en separation när du har barn

Publicerad

Efter jul och nyår är det många som funderar på att separera eller skilja sig – något som syns i skilsmässostatistiken för januari.

– När man till slut bestämt sig för att gå skilda vägar så tycker jag att inte att man ska dröja för länge med att berätta för barnen – för de har ofta känt någonting ändå, säger psykoterapeuten Maria Farm.

Januari är här, och därmed den tid på året då flest par väljer att skilja sig, enligt tidigare statistik från Domstolsverket.

I England och USA har man till och med gett ett speciellt namn till den första jobbmåndagen i januari: ”Divorce day”.

I SVT Morgonstudion ger psykoterapeuten Maria Farm, även känd som expert i programmet ”Gift vid första ögonkastet”, sina tips på vad man kan tänka på under en separation om man har barn.

Hör hennes tips i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.