Casten Almqvist – TV4-gruppens VD. Foto: SVT

TV4-chefens mejl till de anställda

Uppdaterad
Publicerad

Efter att TV4-profilen Martin Timell anklagats för kränkningar och sexuella trakasserier mot sina medarbetare har kanalens vd Casten Almqvist skickat ut ett mejl till alla anställda. Där skriver han bland annat att man nu tillsätter en extern och oberoende utredning kring kulturen på TV4.

”Sedan en vecka tillbaka har vi nåtts av uppgifter om missförhållanden på redaktionen för ett av våra stora programformat … vi kan redan nu konstatera att vi som beställare inte varit tillräckligt närvarande och till och med blundat för problem vi borde agerat på långt tidigare. Detta är ett underbetyg till oss som organisation, till ansvariga chefer och den kultur som jag själv är ytterst ansvarig för”, skriver Casten Almqvist.

Han skriver också att man tillsätter en extern och oberoende utredning för att undersöka situationen hos TV4 och i miljöer där deras medarbetare återfinns, för att därefter komma med rekommendationer på eventuella förändringar som bör genomföras.

Kampanjen #MeToo

TV4 ska också ta fram en ny policy för samarbeten med produktionsbolag som innefattar tydligare krav på sunda arbetsförhållanden och fler kontroller och ökad dialog mellan TV4 och produktionsbolagen.

Man ska också bjuda in övriga tv-hus (SVT, MTG, Discovery) samt de ledande produktionsbolagen till en sittning hos oss där vi ska diskutera och finna åtgärder på hur branschen ska bli bättre på att agera i frågor om missförhållanden i produktioner i allmänhet och diskriminering och trakasserier i synnerhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kampanjen #MeToo

Mer i ämnet