• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Två skadade hittades på parkeringen utanför hans butik

Uppdaterad
Publicerad

Johan Cederholm hittade två skadade personer på parkeringsplatsen utanför den butik där han arbetar.

Nu två dagar efter attacken i Vetlanda beskriver han stämningen i staden som tryckt.

– Det är så ofattbart att ta in, det känns lite grann som att man är statist i en film, säger han i Morgonstudion.

Det var i tretiden i onsdags eftermiddag som polisen larmades till centrala Vetlanda efter att en man gått till attack och skadat sju personer.

En av dem som befann sig på platsen var Johan Cederholm. Två personer hittades skadade på en parkeringsplats precis utanför den butik där han arbetar som butikschef.  

Våldsdådet i Vetlanda

– Jag såg ett stort räddningspådrag av ambulans, räddningstjänst och ett antal polisbilar. Jag tänkte att det nog hade hänt något allvarligt, berättar Johan Cederholm i Morgonstudion.

Skadade på parkeringen

Han säger att han sedan såg att en ambulans stod precis utanför butiken och när han gick ut på parkeringsplatsen såg han två skadade personer som togs om hand av sjukvårdspersonal.

Nu två dagar efter attacken beskriver han stämningen i Vetlanda som tryckt och säger att det är många tankar som cirkulerar kring händelsen.

– Man känner sig modfälld och tyngd. Det är så ofattbart att ta in, det känns lite grann som att man är statist i en film, säger han.

Marianne Karlsson är med i den krisstödgrupp som öppnat i Vetlanda efter attacken och håller med Johan Cederholm.

– Tittar man på kommunen de här dagarna så har det varit ett dämpat tempo, det har varit en annan stämning, lite dystert. Det har varit ett antal människor som ställer sig frågan hur detta har kunnat hända här. De är rädda, ledsna och en del kan vara lite arga, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdådet i Vetlanda

Mer i ämnet