Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Dubbel besvikelse för Centerpartiet

Dubbla bakslag för Centerpartiet

Uppdaterad
Publicerad

Oppositionen körde i veckan över regeringen och januaripartierna med en extra ändringsbudget, där man satsar mer pengar på välfärden. Den finansieras bland annat genom att man skrotar Centerpartiets satsning på ingångsavdrag.

Den extra ändringsbudgeten innehåller nästan 2,5 miljarder mer än vad regeringen tidigare gått ut med. Samtidigt är det är ingen hemlighet att det framför allt var Centerpartiet som brann för den omgörning av arbetsförmedlingen som regeringen delvis tvingades backa från före jul. Två tunga bakslag för centern på en månad alltså.

– Det är klart att det hade varit bättre för Sverige om vi nu får gå vidare med att sänka skatten för jobb och företag och göra det billigare att anställa unga och nyanlända. Det är det de sänkta avgifterna som kallas ingångsavdrag handlar om, säger Centerpartiets ekonomisk-politiska talesperson, Emil Källström och tillägger:

– Vi kommer fortsätta jobba för det oavsett de här fyra partierna – Moderaterna, Vänsterpartiet, KD och SD – som ändå har majoritet.

Centerpartiets ekonomisk-politiska talesperson, Emil Källström, förklarar i klippet ovan hur partiet förhåller sig till bakslagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer