Svenska utrikesdepartementet uppmanar alla svenskar som planerat en utlandssemester att noga tänka igenom vilka risker som finns och om resan behöver genomföras. Foto: JAMES ROSS/EPA/TT / JANERIK HENRIKSSON / TT

UD manar till försiktighet vid utlandsresor

Uppdaterad
Publicerad

Utrikesdepartementet uppmanar svenska medborgare att noggrant tänka igenom huruvida utlandsresor behöver genomföras, meddelar departementet i ett pressmeddelande.

”WHO har konstaterat att spridningen av det nya coronaviruset är en pandemi. Med det exceptionella läge som råder bör alla som planerar en utlandsresa noga tänka igenom vilka risker som finns och om resan behöver genomföras. Detta gäller oavsett om UD formellt avråder från ett område eller inte.”

UD skriver att varje resenär själv har ett ansvar för att följa utvecklingen och fatta informerade beslut, och uppmanar den som tillhör en riskgrupp att vara extra uppmärksam.

Här kan du följa det senaste om coronaviruset.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet