Eva Nordmark, ordförande i TCO, blir enligt uppgifter till Expressen ny arbetsmarknadsminister. Foto: Jann Lipka / Pressbild

Uppgifter: Eva Nordmark blir ny arbetsmarknadsminister

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson föreslogs för en månad sedan att bli Sveriges nya EU-kommissionär. Nu uppger en källa enligt Expressen att det blir TCO-ordföranden Eva Nordmark som ersätter henne.

I dag öppnar riksdagen efter sommarlovet och det spekuleras i att flera nya ministrar kommer presenteras när statsminister Stefan Löfven läser upp regeringsförklaringen.

Men redan nu tyder uppgifter på att ny arbetsmarknadsminister blir Eva Nordmark.

Redan i januari

Redan i januari tippades hon bli en av ministrarna i Löfvens nya regering. Men hon dementerade då uppgifterna.

– Jag finns inte med på regeringslistan, sa hon till SVT då.

Gedigen erfarenhet inom S

Eva Nordmark har en gedigen bakgrund inom Socialdemokraterna och har suttit i riksdagen från 1995 till 1998. Men hon har också suttit i Reinfeldt-regeringens framtidskommission. Ordförande i TCO, Tjänstemännens centralorganisation, har hon varit i åtta år.

I fredags meddelade utrikesminister Margot Wallström att hon lämnar regeringen och enligt uppgifter till SVT blir hennes efterträdare den nuvarande handelsministern Ann Linde.

Regeringsförklaringen presenteras i dag kl 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.