Foto: Henrik Montgomery/TT

Utbildningsministern: ”Alla skolor ska inte stängas”

Uppdaterad
Publicerad

Alla skolor i Sverige kommer inte att stängas. I stället kommer ett nytt regelverk införas för att ge skolornas huvudmän mer utrymme att fatta egna beslut om hur vill de möta virushotet, meddelade utbildningsminister Anna Ekström (S) under en pressträff på torsdagskvällen.

Regeringen kommer att ge skolornas huvudmän större möjligheter att förändra verksamheten, meddelar utbildningsminister Anna Ekström (S) vid en presskonferens.

– Det kan handla om läsårets längd, när ämnen ska läsas, skolverksamhet på helger eller undervisning på distans, säger hon.

Coronapandemin

Hon fortsätter:

– Syftet är att skapa större utrymme för huvudmännen som organiserar om sin skolverksamhet om verksamheten påverkats av det nya coronaviruset.

Anna Ekström meddelade att regeringen kommer att fatta beslutet på fredagen.

– Risken för allmän smittspridning är fortsatt mycket hög. Det här är en svår situation. Då ska hela samhället stå starkt.

Här kan du se hela pressträffen i efterhand

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet