Enligt Expressen ska en SVT-chef ha erbjudit, vad han trodde var, en 14-årig flicka pengar för sex efter att flickan fyllt 15. Foto: TT

Utpekad SVT-chef lämnar med omedelbar verkan

Uppdaterad
Publicerad

Den SVT-chef som pekats ut för att ha försökt köpa sex av en 15-årig flicka lämnar företaget med omedelbar verkan.- Vi vet nu vem personen är och vi är överens om att han lämnar, säger Sabina Rasiwala, HR- och kommunikationsdirektör på SVT. Mannen är polisanmäld.

Under torsdagen avslöjade Expressen hur en chef på SVT uppges ha försökt köpa sex av, vad han trodde var, en 15-årig flicka.

Strax efter avslöjandet meddelade SVT:s HR- och kommunikationsdirektör att man inlett en internutredning för att ta reda på vad som hänt. Under torsdagseftermiddagen kom beskedet att den utpekade mannen lämnar SVT med omedelbar verkan.

Omöjligt att jobba kvar

– Utifrån de samtal vi har haft med honom och de samtal som kommer fram i chatt-loggen så är förtroendet från SVT:s sida helt förbrukat och det är omöjligt för honom att arbeta kvar, säger Sabina Rasiwala.

Har han bekräftat att det är han som är den utpekade mannen?

– Han har bekräftat att det är han som förekommer i chatt-loggen som Expressen publicerade.

SVT:s HR- och kommunikationsdirektör har även lämnat ärendet vidare till polisen.

– Vi har polisanmält händelsen, säger Sabina Rasiwala.

Den utpekade mannen har haft en lägre chefsbefattning inom SVT. Han har inte haft något publicistiskt ansvar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.