Foto: SVT

Utredde själv rånet – fallet lades ner ändå

Publicerad

Trots att det fanns en tydlig händelsekedja i Lars Anderssons rån, och trots att han själv säkrade att videobevis fanns och kunde hämtas in av polisen lades utredningen ner.

– Det känns snopet, säger han.

Lars Andersson blev rånad av fyra killar i sin trappuppgång. Killarna hade sett hans bankkod inne på 7Eleven där Lars hade köpt cigaretter, följt efter honom och tagit hans plånbok.

Några minuter senare tog de ut pengar från hans kort i en bankomat några hundra meter från trappuppgången.

Val 2018 – #dinröst

Men trots att det fanns övervakningskameror i butiken och utanför bankomaten la polisen ner ärendet, då de inte kunde komma vidare i utredningen.

”Kan bara beklaga”

Men när Lars återvände till 7Eleven några dagar senare hade polisen inte varit där och tittat på videomaterialet.

– Det blir som en andra kränkning att de bara lägger ner det. Det hade kanske inte gått att få dem fällda, men bara de visar att de jobbar med det. Att de inte bara struntar i det. Det hade känts bättre, säger Lars.

– I den bästa av världar hade vi haft resurser till att direkt åka dit och ta ut bildmaterialet. Jag kan bara beklaga detta och försäkra om att vi vill lösa rån. Men i det här fallet har vi uppenbarligen inte lyckats, säger Helena Trolläng, chef för utredningsenheten polisregion Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet