Utrikesminister Linde (S): I stort sett så är bilden av Sverige nyanserad

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som länder runt om i Europa börjar planera för att öppna upp sina gränser så har det också börjat framgå att vi svenskar inte kan känna oss särskilt välkomna överallt. Utrikesminister Ann Linde (S) menar dock att Sverigebilden är fortsatt god trots att tonen från omvärlden har förändrats.

Flera länder i Europa väljer att inte släppa in svenskar när tiderna går mot semester. Samtidigt menar Ann Linde (S), utrikesminister, att bilden av Sverige är god, men att hon aktivt arbetar med att förbättra omvärldens syn på landet samtidigt som de tittar på om det skulle gå att gemensamt öppna upp Norden.

Tycker du att länderna diskriminerar Sverige?

– Jag tycker att varje land ska tänka efter. Vad är det som är motiverat och vad är det som är politiska markeringar för att visa sig stark hemma, säger utrikesministern i SVT Morgonstudion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.