Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Snöovädret fortsätter påverka östra Svealand under tisdagen. Hör SVT:s meteorolog om prognosen framåt. Foto: SVT/TT

Vädervarning förlängd – busstrafik påverkas

Uppdaterad
Publicerad

SMHI har förlängt den gula varningen för snö och vind. Östra Svealand och Sydöstra Gävleborg kommer påverkas fram till klockan 17 på tisdagen. I Stockholm påverkas tunnelbane- och busstrafiken, som dras med stora förseningar.

Den gula varningen innebär att det kan bli trafikstörningar på grund av dålig sikt och snömodd. Inledningsvis gällde den fram till klockan 14 på tisdagen, men SMHI har förlängt den med tre timmar, med slut 17 på eftermiddagen.

I Uppsala och Stockholm har flera busslinjer fått ställas in på grund av väderleken. Reducerad trafik gäller för stadsbussarna i Uppsala fram till klockan 12 på tisdagen och i södra Stockholm gäller det alla bussar i Tyresö och Handen.

Trafikverkets presschef Bengt Olsson säger till SR att det kommer att dröja innan alla mindre vägar i Stockholms län är plogade.

Även tunnelbanetrafiken i Stockholm påverkas, ett strömfel gör att trafiken på röda linjen står still, även delar av gröna linjen påverkas av ett stopp i trafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.