Vasaloppet fullt på nolltid

Publicerad

10 minuter och 48 sekunder. Så lång (kort?) tid tog det innan nästa års Vasalopp fulltecknades. Alla 15 800 platser till det folkkära skidloppet är tagna.

Att skidintresset blir allt större vittnar det fullbokade Vasaloppet om. Nästa års lopp blev fullbokat rekordsnabbt. Även Stafettvasan är fullbokad.

– Det gick otroligt fort, det är jättekul. Skidintresset är stort och Vasaloppet är ett starkt varumärke, säger Jon Svensson, marknads- och försäljningschef för Vasaloppet .

Vad beror det på?

– Det är en hajpad trend och en bra och positiv trend. Nu får folk ett helt år på sig att träna och sätta upp mål.

I år har man förenklat bokningsförfarandet på flera sätt. Bland annat gör man först en enklare bokning och får ett bekräftelsemail, sedan har man cirka fyra dagar på sig att betala. De som inte får en plats hamnar på en väntelista och kan ha turen att få en plats ifall några hoppar av eller inte betalar i tid.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer