Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Veckans brott med Leif GW Persson och Camilla Kvartoft. Foto: SVT

”Veckans brott” fortsätter – men utan Leif GW Persson

Uppdaterad
Publicerad

Nästa år kommer SVT:s populära kriminalprogram ”Veckans brott” tillbaka. Men utan Leif GW Persson, som gått till TV4.
– Det kommer att vara en stor utmaning att göra programmet utan honom, säger programledaren Camilla Kvartoft om sin gamla kollega Leif GW Persson.

När det i våras stod klart att Leif GW Persson sände sitt sista ”Veckans brott” såg det ut att vara slutet för SVT:s populära program. Men nu står det klart att programmet kommer att återuppstå, med start i januari nästa år.

– Vi vet att det finns en stor publik som gillar kriminalprogram och att det är många som saknar ”Veckans brott”. Så det känns jättekul verkligen, säger programledaren Camilla Kvartoft till SVT Nyheter.

I kommande säsong kommer Leif GW Perssons roll som expert i stället att axlas av olika gäster –men vilka står ännu inte klart.

Självklart kommer det att vara en stor utmaning för mig att fortsätta göra programmet utan Leif. Det går ju inte att ersätta honom. Samtidigt känns det som en väldigt rolig möjlighet att få fortsätta utveckla och förnya programmet, säger Camilla Kvartoft.

”Pratade med Leif senast i går”

Tillsammans har kollegorna sammanlagt gjort åtta säsonger av ”Veckans brott”, innan Leif GW Persson i våras valde att gå över till TV4. Trots det, håller de före detta kollegorna fortfarande kontakt.

Jag pratade faktiskt med honom senast i går och han är helt okej med att vi fortsätter med programmet utan honom, säger Camilla Kvartoft.

Inblick över redaktionens arbete bakom kameran

Nytt för kommande säsong är att det kommer att sändas flera gånger i veckan. Förutom det ordinarie programmet i SVT1 kommer man sända flera kortare program i SVT Play.

Det gör att vi snabbt kan fördjupa och kommentera aktuella brott och andra kriminalnyheter. Tittarna kommer också få en inblick bakom kulisserna och följa redaktionens arbete och resonemang, säger Camilla Kvartoft.

Men hon tror att man som tittare kommer att känna igen sig.

– Mycket kommer att vara sig likt. Vi kommer fortsätta att göra spännande reportage om aktuella brottsfall, granska och skildra polisens arbete. Samt göra de populära historiska inslagen där vi gräver i SVT:s arkiv som vi vet att våra tittare tycker är väldigt spännande.

Kommer Leif GW Persson att gästa programmet?

– Om Leif skulle vilja gästa oss är han välkommen, säger Camilla Kvartoft.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer