Lena Rådström Baastad, partisekreterare (S): Det har varit tillfällen när man har känt den här handen på låret Foto: SVT Aktuellt

”Vi kommer inte att blunda eller sopa något under mattan”

Uppdaterad
Publicerad

Det är fruktansvärda berättelser och det är bra att de kommer upp till ytan. Det här får aldrig någonsin accepteras. Det säger Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad (S) med anledning av att över 1.300 kvinnor inom svensk politik i dag går ut i ett gemensamt upprop mot sexism och sexuella trakasserier.

1.300 kvinnor inom svensk politik gick i dag ut i ett gemensamt upprop mot sexism och sexuella trakasserier. På mindre än två dygn har man samlat mer än 250 vittnesmål om övergrepp som ska ha begåtts av Sveriges politikerelit.

Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad (S) gästade Aktuellt för att kommentera uppropet.

– Det löftet jag kan ge är att vi inte kommer att blunda, vi kommer aldrig någonsin att nonchalera eller sopa någonting under mattan.

– Jag vill också uppmana kvinnor att om man har varit med om något liknande så ska man anmäla. Sen är det vår uppgift att se till att det finns möjligheter och rutiner vid en anmälan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.