Fredrik Henriksson, presschef på Ving.

Ving: ”Jobbar för att få fram alternativa flyg”

Uppdaterad
Publicerad

Thomas Cook, som äger svenska Ving, meddelade tidigt på måndagsmorgonen att företaget är försatt i konkurs. Över 3 000 svenska resenärer drabbas under dagen samtidigt som Ving försöker leta efter alternativa flyg.

Samtliga flyg till och från Sverige ställs in under måndagen efter att Thomas Cook nu har gått i konkurs, berättar Fredrik Henriksson, presschef på Ving.

– Det är för att vi behöver analysera läget. Flygbolaget som flyger våra nordiska gäster tillhör Thomas Cook Group så nu utreds hur snabbt vi kan få den flygande verksamheten igång hos dem, säger Fredrik Henriksson.

De 1 500 resenärer som ska tillbaka till Sverige och de 1 700 som ska resa ifrån landet har fått information via sms, enligt Ving.

– Vi beklagar den här situationen och vad den innebär för resenärerna. Hela organisationen jobbar för att få fram alternativa flyg så snabbt som möjligt. Vi jobbar för att få styr på hela läget och få ut information så snabbt vi har det, säger Fredrik Henriksson.

På måndagsmorgonen stoppade Ving försäljningen av resor på sin sajt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.