Maria Leissner och Birgitta Ohlsson backar Wikström. Foto: TT

Cecilia Wikström backas av L-profilerna

Uppdaterad
Publicerad

EU-parlamentariker Cecilia Wikström (L) hotas av avgångskrav. Men nu får hon stöd av tunga L-profiler.

Liberalernas tidigare partiordförande Maria Leissner tycker att Cecilia Wikström utsätts för en attack.

– Det är ett påhitt att det skulle vara moraliskt förkastligt, och att man inte skulle kunna kombinera att vara EU-parlamentariker med styrelseuppdrag, säger hon.

– Det är självklart att om en förtroendevald riskerar att hamna i en jävsituation, så måste man pausa sina uppdrag, men att ha ett uppdrag  i ett bolag är inte en jävsituation, säger Maria Leissner.

Men ser du inga problem med det här?

– Jag förstår inte vad problemet skulle vara. Är det att säkerställa att en person inte tjänar över en viss summa? Om man är upprörd över att människor har mycket pengar så får man diskutera skattesystemet, men det är en helt annan fråga, säger Maria Leissner.

”Mer kvar att ge”

Tidigare EU-ministern Birgitta Ohlsson backar också Wikström och uttrycker sitt stöd på Facebook.

”Vore sorgligt om en av Europaparlamentets starkaste röster Cecilia Wikström skulle lämna europeisk politik just nu i denna tid. Hon har mer kvar att uträtta i Bryssel. Hoppas att Liberalerna och Cecilia kan reda ut detta”, skriver hon.

Även riksdagsledamot Robert Hannah (L) skriver om Cecilia Wikström på Facebook.

”Cecilia måste självklart toppa våran lista i maj! Hon är en stor tillgång till Liberalerna, Sverige och Europa”, skriver han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer