Foto: TT/Skärmdump/Twitter

IT-skandalen: SD och KD kräver fortfarande försvarsministerns avgång

Uppdaterad
Publicerad

Oppositionen är kritisk till statsministerns pressträff och Jimmie Åkesson (SD) skriver på Facebook att kravet om att försvarsministern bör avgå står kvar.

– Försvarsministerns förtroende är förbrukat, skriver Ebba Busch Thor (KD) på Twitter.

”Den totala bristen på självkritik under presskonferensen visar dock att regeringen helt tycks sakna förståelse för problemet och allvaret i situationen”, skriver Jimmie Åkesson (SD).  ”Vårt krav om att även Försvarsministern bör avgå står kvar”.

Läs mer: Åkesson: ”Samtliga ministrar måste gå”

IT-skandalen

Åkesson fortsätter diskussionen på Twitter och skriver att ”Det rimliga hade vid dagens pressträff varit att regeringen skulle ha aviserat sin avgång.”

Läs mer: Här är Löfvens nya regering

Ebba Busch Thor, Kristdemokraternas partiledare, skriver på twitter att KD anser att försvarsministerns förtroende är förbrukat: ”Vårt besked gäller. Försvarsministerns förtroende är förbrukat. Statsministern tar inte ansvar – då utkräver vi ansvar i riksdagen.”

Läs mer: Intervju med Ygeman: ”Det blev inte hållbart att fortsätta”

Riksdagsledamot Jessica Rosencrantz‏ (M) kritiserar Stefan Löfvens agerade på Twitter och skriver att det är ”Anmärkningsvärt att Stefan Löfven för andra gången på en vecka vägrar ta minsta ansvar för eller erkänna vår tids stora säkerhetsskandal.”

Läs mer: Så tycker svenskarna om IT-skandalen

Riksdagsledamot Maria Stockhaus‏ (M) twittrar om Stefan Löfven: ”Hur har statsministern mage att vara irriterad mot journalisterna? S har alltid rätt till makten o ingen har rätt att ifrågasätta?”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

IT-skandalen

Mer i ämnet