Foto: TV4/TT

Jenny Strömstedt föll ihop i direktsändning

Uppdaterad
Publicerad

Mitt under TV4:s direktsändning om dagens Palme-besked så föll programledare Jenny Strömstedt ihop i studion.

– Det är absolut ingen fara med mig, hälsar programledaren i kväll på sociala medier.

Det var i inledningen av programmet som profilen Jenny Strömstedt intervjuade chefsåklagare Krister Petersson, som programledaren plötsligt föll ihop på studiogolvet. Tittarna fick sedan se Petersson i bild ett tag innan kanalen valde att gå till reklampaus.

När programmet kom igång igen efter reklamen så fanns kollegan Anders Kraft i studion och försökte förklara vad som hänt.

Besked om Palmemordet

– Jenny, programledaren, mådde lite dåligt och var tvungen att lägga sig ner och hämta andan. Hon har gått ut själv och för säkerhets skull så passar vi på att slänga in mig. Ni får hänga med så gott det går. Jenny mår bra. Det hela kommer lösa sig, sa han i sändningen.

TV4:s kommunikationschef Charlie Forsberg skriver i ett sms till SVT:

 – Jenny Strömstedt svimmade under kvällens sändning. Anders Kraft har trätt in i hennes ställe. Jenny mår under omständigheterna bra och har varit i kontakt med vården, skriver han.

”Ingen aning om varför jag svimmade”

Jenny Strömstedt skrev själv på sociala medier strax före klockan tio på onsdagskvällen.

”Förvånad, aningen butter över att jag missade alla intressanta gäster, och kanske känns det lite skämmigt ovanpå det”, skriver programledaren.

”Jag har ingen aning om varför jag svimmade av men blodtrycksfall kan tydligen hända trots god sömn och energi osv, har jag lärt mig. Allt gick dock bra och det är absolut ingen fara med mig”, skriver Strömstedt.

Och i slutet av sitt inlägg hyllar Strömstedt sin plötsliga ersättare i rutan.

”Anders Kraft är en hjälte”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Besked om Palmemordet

Mer i ämnet