Foto: Noella Johansson, TT arkiv

Kakabaveh lämnar Vänsterpartiet

Uppdaterad
Publicerad

Riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh är inte längre medlem i Vänsterpartiet.

”Amineh Kakabaveh meddelade i går eftermiddag, onsdag 28/8, att hon inte längre vill vara medlem i Vänsterpartiet. Önskemålet om utträde bekräftades av Amineh vid 17-tiden”, skriver V i ett pressmeddelande.

På onsdagen meddelade partiet att man inlett ett uteslutningsärende gällande riksdagsledamoten. Enligt Vänsterpartiet har Kakabaveh inte deltagit i riksdagsarbetet på ett år. Hon står även för åsikter som partiet inte delar.

– Skälet är att hon ofta och allvarligt skadar förtroendet för partiet gentemot väljarna och mot sina kollegor, sade partisekreteraren Aron Etzler.

Enligt Etzler har det funnits en konflikt med partiledningen under en lång tid, men det ska inte vara anledningen till att hon måste lämna partiet. Kakabaveh uppgav själv att hon inte kände till beslutet.

Eftersom Amineh Kakabaveh inte längre är medlem behöver inte partiet fatta ett formellt beslut om en eventuell uteslutning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.