Amineh Kakabaveh ovetande om anklagelserna från V

Uppdaterad
Publicerad

Amineh Kakabaveh känner inte till anklagelserna från Vänsterpartiet om att hon ska ha spridit falska uppgifter för att ge en falsk bild av partiet.

– Jag vet ärligt talat inget om det som partiet pratar om, säger Amineh Kakabaveh till SVT Nyheter.

Vid en presskonferens på onsdagen meddelade Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler att Amineh Kakabaveh utesluts ur partiet.

Enligt Etzler anklagas Amineh Kakabaveh bland annat för att sprida falska uppgifter om att det skulle ha etablerats ett islamiskt kalifat i svenska förorter och att de som kritiserat henne är islamister.

– Man kan bara skratta åt det. Jag har själv inte fått ta emot något av det de säger. Det är falska uppgifter, säger Amineh Kakabaveh.

Försvarar sig från ”fulspel”

Kakabaveh avfärdar även uppgifter om att hon ska ha uttalat sig kränkande om andra partikamrater från Vänsterpartiet.

Istället pekar hon på att vissa riksdagsledamöter har anklagat henne på falska grunder för att vara rasist och islamofob.

– Det är dessa ledamöter som håller på med ett fulspel. Jag bara försvarar mig, säger hon.

V ovetande om besked i SVT

I ett mejl till SVT Nyheter säger Aron Etzler att Vänsterpartiet inte kände till att Amineh Kakabaveh i SVT:s Min Saning gått ut med att hon ämnar hoppa av partiet, innan dagens presskonferens.

”Det här är en total nyhet för oss och oerhört märkligt, men också typiskt att hon inte meddelar oss på något sätt innan hon vänder sig till medier. Om vi hade vetat detta hade vi inte inlett en besvärlig uteslutningsprocess”, skriver Aron Etzler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.