Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Amineh Kakabaveh uteslöts ur Vänsterpartiet under onsdagen. I en intervju med SVT:s Min Sanning förra veckan berättade Amineh Kakabaveh att hon tänkte hoppa av. Hör utdrag ur intervjun här. Foto: SVT/Min sanning

Amineh Kakabaveh hade beslutat sig för att hoppa av – berättade i inspelningen av Min sanning

Uppdaterad
Publicerad
Under onsdagen meddelade Vänsterpartiet att Amineh Kakabaveh ska uteslutas ur partiet. Men under en intervju med SVT:s Min Sanning, som spelades in förra veckan, berättade hon att hon själv tänkte lämna partiet.
– Det är egentligen inte jag som lämnar V, det är de som lämnar mig, säger hon i intervjun.

Det var under fredagen förra veckan som Amineh Kakabaveh intervjuades i SVT:s program Min sanning. Programmet ska sändas nästa vecka.

I intervjun berättade hon då om sina planer på att hoppa av partiet.

– Jag lämnar mot min egen vilja och medlemmarna som stödjer mig, säger hon i intervjun. 

Under onsdagsförmiddagen kom sedan beskedet att Amineh Kakabaveh utesluts ur partiet, efter år av konflikter. Under inspelningen i Min sanning menade hon att det var upp till ledningen att hitta en lösning på hennes situation.

– Vill man lösa den här konflikten som har varit långvarig. Det är egentligen inte jag som lämnar V, det är de som lämnar mig. 

Du stannar kvar i riksdagen men du är inte bunden till något parti längre? 

– Tills ledningen hittar en lösning.

V ovetande om besked i SVT

I ett mejl till SVT Nyheter säger Aron Etzler att Vänsterpartiet inte kände till att Amineh Kakabaveh i SVT:s Min Saning gått ut med att hon ämnar hoppa av partiet, innan dagens presskonferens.

”Det här är en total nyhet för oss och oerhört märkligt, men också typiskt att hon inte meddelar oss på något sätt innan hon vänder sig till medier. Om vi hade vetat detta hade vi inte inlett en besvärlig uteslutningsprocess”, skriver Aron Etzler.

Hela intervjun med Amineh Kakabaveh finns i SVT:s Min sanning, från och med tisdag den 3 september klockan 20:00 på SVT2 och på SVT Play.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Min sanning

Mer i ämnet