I det kommande avsnittet av Min sanning berättade Amineh Kakabaveh om konflikten med Vänsterpartiet. Spela klippet för att se delar ur intervjun: ”Vissa hälsar inte ens”. Foto: SVT/Min sanning

Hör Amineh Kakabaveh berätta om den långvariga konflikten i V: ”Det går inte att sitta med folk som kallar en för rasist”

Uppdaterad
Publicerad

I en intervju med SVT:s Min Sanning, som spelades in under fredagen förra veckan, berättar Amineh Kakabaveh om den långvariga konflikten med Vänsterpartiet. I intervjun säger hon att det framförallt handlat om synen på hedersförtryck.

– Så fort som man pratar om det så blir man utpekad som rasist.

Under onsdagen meddelade Vänsterpartiet att de vill utesluta Amineh Kakabaveh ur partiet. 

En av orsakerna ska enligt partisekreterare Aron Etzler (V) vara att Kakabaveh inte deltagit i riksdagsarbetet på ett år. 

Min sanning

Under inspelningen av SVT:s program Min sanning förra veckan berättade Kakabaveh om konflikten. 

– Precis innan gruppmötet börjar så sjukskriver jag mig för resten av dagen. Det går inte att sitta med folk som offentligt kallar en för rasist och islamofob.

SVT ber om överseende med den dåliga ljudkvalitén i början av ovanstående klipp.

Spela klippet ovan för att se delar ur intervjun. Hela programmet med Amineh Kakabaveh kommer att sändas i SVT:s Min sanning, tisdag den 3 september klockan 20:00 på SVT2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Min sanning

Mer i ämnet