Efter Plus frågor – nu stryks Marias p-bot

Publicerad

Efter att Plusredaktionen frågat parkeringsbolaget om Maria Jatkos lite speciella parkeringsbot på en gästparkering väljer de nu att göra ett undantag och skriva av boten.

SVT:s konsumentredaktion Plus granskar just nu parkeringsböter och rapporterar om Maria Jatko från Umeå som fick en p-bot på 650 kronor. Hon kan inte använda sin ordinarie parkeringsplats eftersom hon hyr ut sin lägenhet i andra hand, men trots det låter parkeringsbolaget henne inte stå på gästparkeringen.

– Hur jag gå tillväga om jag vill hälsa på mina vänner? Får jag inte besöka dem med bil? Jag förstår inte vad de baserar det på, säger Maria.

“Undantag”

Parkeringsbolaget uppger till Plusredaktionen att boten är korrekt utfärdad eftersom Maria var skriven i området vid tillfället, men väljer trots det att göra ett undantag och avskriva boten.

–Härligt, det gör de klokt i, säger Maria Jatko.

Men bara för att Maria fick sin bot avskriven är det inte en garanti för att det kommer att hända igen. Så ett råd till dig som hyr ut din lägenhet i andra hand och fortfarande är skriven där, men ändå vill besöka området med bil, är att tänka till en extra gång innan du parkerar på gästparkeringen.

Här kan du följa Plusredaktionens pågående granskning av parkeringsböteroch här kan du tipsa reportern

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Plus granskar p-böter

Mer i ämnet