Landsomfattande manifestation för Maria

Uppdaterad
Publicerad

Stödet för att den snart treåriga flickan Maria Gevokiyan ska få stanna i Sverige växer allt mer.

På lördags hålls en landsomfattande manifestation för flickans framtid. Den genomförs på hela nio orter runt om i Sverige. Från Gällivare i norr till Helsingborg i söder.

– Det känns jättebra. Vi har hela tiden känt stöd av människor i våran närhet men att se att det finns människor som inte är i våran närhet som stöttar oss och vill Marias bästa det är helt fantastiskt, säger Marias fostermamma Lisa Marklund.

Utvisningen av Maria i Piteå

Manifestationen gäller hela familjen Gevokiyan, det vill säga Maria, hennes bror David och hennes biologiska föräldrar som är så pass sjuka att de inte kan ta hand om sina barn.

Migrationsverket hänvisar till lagen

Samtliga riskerar de att skickas till föräldrarnas hemland Armenien, ett land Maria aldrig besökt.

– Jag hoppas att fler människor ska se och uppmärksamma situationen kring Maria och hennes familj. Fler människor kan agera och även de som jobbar på Migrationsverket är människor och jag hoppas att de ska se och förstå den verklighet som är. Det här är Maria hela värld, hela hennes värld, säger Lisa Marklund.

Migrationsverket själva säger till Nordnytt att de inte låter sig påverkas av manifestationer utan tar sina beslut enbart utifrån lagstiftningen.

Manifestationen genomförs lördagen den 17/1 kl 13.00 på följande platser:

Gällivare

Boden

Luleå

Piteå

Stockholm

Östersund

Helsingborg

Umeå

Byske (Obs kl 16.00)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Utvisningen av Maria i Piteå

Mer i ämnet