Uppgifter: Lena Hallengren föreslås bli S nästa gruppledare

Uppdaterad
Publicerad

Socialminister Lena Hallengren föreslås bli Socialdemokraternas nästa gruppledare i riksdagen, enligt uppgifter till SVT.

När SVT ringer upp Socialdemokraternas valledare Axel Björneke är han fåordig om uppgifterna om att Hallengren föreslås som gruppledare.

– Det finns inga beslut ännu och inga kommentarer ännu, det kommer inom kort.

Lena Hallengren är invald riksdagsledamot för Kalmar län. I dag är Annelie Karlsson S gruppledare. Lena Hallengren blev riksdagsledamot första gången i valet 2006, då Socialdemokraterna hamnade i opposition. Hon har därefter varit invald 2010, 2014 och 2018. Så här skrev hon på Twitter igår om att återigen sätta sig i riksdagsbänken. 

”Tack det stora förtroendet att få bli riksdagsledamot för Kalmar län. Inte ens i min vildaste fantasi kunde jag tro att så många dessutom skulle kryssa mig. Stort tack. Varje dag kommer jag fortsätta arbetet för jämlikhet och frihet. För en välfärd av yttersta toppklass.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.