Erik Brännström flyttar till Nevada för att spela NHL-hockey på The Strip i Las Vegas. Foto: Björn Lindgren / TT

Ännu en HV71-spelare till NHL

Uppdaterad
Publicerad

Erik Brännström har skrivit på kontrakt för NHL-klubben Vegas Golden Knights, skriver Sveriges Radio P4.

17-åringen från Eksjö var med och bidrog till  HV71:s  SM-guld förra året, då han spelade 35 matcher. Nu har backen skrivit på ett treårskontrakt med NHL-klubben i Las Vegas skriver SR. Samtidigt signades anfallarna Cody Glass och Nick Suzuki.

– Det här är ett spännande tillkännagivande för Golden Knigths, när vi har skrivit på med tre av våra önskespelare. Cody, Nick och Erik har visat exceptionell skicklighet och känsla för hockey när de spelar på nuvarande nivå. Vi kommer att se till att spelarna fortsätter med det hårda arbetet som behövs för att vidareutvecklas, säger general manager George McPhee på klubbens hemsida.

Vegas Golden Knights är NHL:s yngsta klubb och kommer att spela sin första säsong till hösten. Tidigare i veckan blev det klart att Lias Andersson skrivit på för New York Rangers.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.