Foto: SVT

Åtta timmar av fågelsång i direktsänd radio nu till helgen

Publicerad

Natten mot lördagen den 29 maj blir det direktsänd radio med fågelsång i P1:s Naturmorgon. Sändningen – som börjar vid midnatt – gör nedslag på fem olika platser i Sverige från Abisko i norr till Stenåsa på Öland. Allt programleds från Osaby utanför Växjö, där Jenny Berntsson Djurvall är en av programledarna.

– Förra gången som vi gjorde detta så hade vi flera hundratusen som lyssnade. Vi vet att de är beredda och laddar för att vara upp i natt, de kommer även att höra av sig till oss. Det här känns väldigt roligt, säger Jenny Bengtsson Djurvall som är en av programledarna från Osaby.

Programmet startade 1990 och sänds alltid från naturen. Ordinarie sändningstid är lördagar klockan 06.10-07.55 i P1. Jenny Bengtsson Djurvall lär sig nya saker om fåglar varje gång som hon jobbar med programmet. Och nu alltså i åtta timmar, utan uppehåll.

Jenny själv har en favorit, hon helst lyssnar på.

– Koltrasten är Sveriges nationalfågel och den är ju det av en anledning, den är snygg och den sjunger mest musikaliskt av alla Svenska fåglar, säger Jenny Bengtsson Djurvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.