215 miljoner till omsorgen i Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) presenterade vårbudgeten i Karlskrona.

Blekinges kommuner och landsting får nästa år dela på totalt drygt 215 miljoner, som är öronmärkta till vård, skola och omsorg. Det presenterade försvarsminister Peter Hultqvist (S) i dag, när han besökte Handelsträdgårdens omvårdnadsboende i Karlskrona.

– De är avsedda för att förstärka verksamheten i vård, skola omsorg med personal, men också för att underlätta flyktingmottagande och integrering.

Vårbudgeten 2016

På vilket sätt ska de göra det?

– Det är sånt kommunerna får fatta egna beslut om, hur man lägger upp det konkreta arbetet. Men syftet är att med mer personal och större resurser har man större möjlighet att möta upp mot de behov som finns.

De 215 miljonerna fördelas till varje kommun utifrån hur stort flyktingmottagande respektive kommun har. Mest pengar i förhållande till kommunens storlek får Olofström, som totalt får 21,9 miljoner kronor nästa år.

Totalt föreslår regeringen att 10 miljarder kronor tillförs till kommunsektorn varje år, från 2017 och fem år framåt.

Så mycket får kommunerna:

  • Karlshamn: 31,1 mkr
  • Karlskrona: 54,6 mkr
  • Olofström: 21,9 mkr
  • Ronneby: 45,7 mkr
  • Sölvesborg: 14,8 mkr
  • Blekinge läns landsting: 47,6 mkr

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vårbudgeten 2016

Mer i ämnet