Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll. Foto: TT

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll ilsknar till

Uppdaterad
Publicerad

Moderaten Ulf Kristersson var i dag starkt kritisk till regeringens vårbudget. Nu svarar Annika Strandhäll på kritiken.

Moderaten Ulf Kristersson som nu tagit över som ekonomisk-politisk talesperson för partiet, och därmed är skugg-finansminister i en alternativ alliansregering var i dag starkt kritisk till regeringens vårbudget.

Ulf Kristersson (M) var tidigare Socialförsäkringsminister i alliansregeringen. Han hade då ansvar för att hålla nere kostnaderna för sjukförsäkringen och pekade idag på att utgifterna för sjuklöner fortsätter att skena med regeringens politik och att allt fler människor hamnar i det så kallade ”nya utanförskapet” och då lever på bidrag och sociala ersättningar.

Men nu ryter hans efterträdare, den nuvarande socialförsäkringsministern Annika Strandhäll (S) ifrån.  

– Ulf Kristersson (M) påstår att bidragen ökar när det bland annat handlar om att vi får större barnkullar och fler studenter som får barnbidrag och studiemedel. Är det något dåligt enligt Kristersson? Han kritiserar också sjukkostnaderna trots att de steg mer under hans tid som socialförsäkringsminister än de gör nu. Kristersson lyfte inte ett finger, medan regeringen har lagt fram ett brett åtgärdsprogram och konkreta åtgärder. Nu ser vi för första gången att vi kan revidera ner prognoserna lite. Det talar sitt tydliga språk, säger socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) i en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vårbudgeten 2016

Mer i ämnet