Åklagaren om bevisningen i Ronnebymordet: ”Ser bra ut”

Uppdaterad
Publicerad

Mannen och kvinnan som under onsdagen häktades, på sannolika skäl misstänkta för mord, planerade och genomförde gärningen i samförstånd, menar vice chefåklagare Marie Lindström.

Under onsdagen häktades de två misstänkta vid Blekinge tingsrätt, båda på sannolika skäl misstänkta för att ha mördat en man i centrala Ronneby under lördagen.

Marie Lindström är förtegen med detaljer kring utredningen, men berättar att polisen kunnat beslagta ett misstänkt mordvapen.

Knivdådet vid Fredriksbergsskolan

– Med vad det avser är inget vi går ut med, säger hon.

Varför är både mannen och kvinnan misstänkta för mord?

– Det utredningen hittills visat är att de här två misstänkta har gjort det här tillsammans och i samförstånd.

Enligt Marie Lindström väntar nu ytterligare förhör, analyser av beslag och en rättsmedicinsk undersökning.

Båda bestred häktningen

De båda misstänkta är i 35-årsåldern och hemmahörande i Ronneby. De ska vara bekanta med offret sedan tidigare, enligt polisen.

Vid häktningsförhandlingarna förnekade kvinnan mord och uppsåtligt dödande, och bestred häktningen, via sin advokat Sofia Jacobsson. Den misstänkta mannen förnekade brott, och meddelade via sin försvarsadvokat Tommy Nilsson att han planerar att överklaga häktningen.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet vid Fredriksbergsskolan

Mer i ämnet