Arbetsförmedlingen satsar på tillfälliga jobb. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Arbetsförmedlingen möter coronakrisen med tillfälliga jobb

Uppdaterad
Publicerad

För den som är arbetssökande i Blekinge kan ett arbete av mer tillfällig karaktär bli aktuellt under den pågående coronapandemin.

För att möta behovet av arbetskraft under en pågående coronapandemin satsar Arbetsförmedlingen i Blekinge på att matcha arbetssökande och arbetsgivare för tillfälliga jobb via sociala kanaler. Det rapporterar BLT.

– Det vi ser nu är att viss tillverkningsindustri går på högvarv. De kanske behöver anställa, men då med tillfällig personal. Deras anställda kan ha insjuknat och då behövs det temporär personal, säger Taina Sarmiento, företagsrådgivare som jobbar med kompetensförsörjning vid Arbetsförmedlingen i Blekinge till tidningen.

Arbetsförmedlingen planerar även att utbilda personal för att möta akuta personalbehov, bland annat för jobb inom vård och omsorg och arbete på lager.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet