Arkivfoto. Foto: TT

Besättningman på ubåt bekräftat coronasmittad

Uppdaterad
Publicerad

En person i besättningen på en ubåt som har hemmahamn Karlskrona har smittats av covid-19. Det berättar en källa för Sveriges Radio P4 Blekinge.

SVT Nyheter Blekinge fick i torsdags uppgifter om att besättningen på ubåten blivit satt i karantän sedan en person uppvisat coronaliknande symptom under en övning.

Flottiljledningen tillbakavisade dock då att det rörde sig om en karantän.

Corona i Blekinge

– Ubåten har förtöjt enligt plan och besättningen kommer vara hemma och lediga i helgen. Det är inte någon karantän, däremot ska de vara uppmärksamma på om de själva får symptom. På måndag ska de börja jobba återigen enligt plan, sa Amanda Liljeqvist, kommunikatör på Första ubåtsflottiljen, till SVT Nyheter Blekinge under torsdagen.

Bekräftat smittad

Nu har P4 Blekinge tagit del av uppgifter som säger att det är bekräftat att personen är smittad. Enligt radions källa vill Försvarsmakten att samtliga i besättningen ska vara hemma i en vecka.

P4 Blekinge har varit i kontakt med försvarets presstjänst som bekräftar att man i helgen fått besked om en smittad person. Man vill dock inte berätta var den personen arbetar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet