Foto: SVT

Styckmordsdömde 23-åringens advokat: ”Vill bli frikänd från mord”

Uppdaterad
Publicerad

Den 23-åring som i juni dömdes till 18 års fängelse för mord överklagar domen till hovrätten.

Mannen – som medgett att han styckade offrets kropp med kniv och en bågsåg – vill bli frikänd från mord.

Enligt 23-åringens advokat Eric Widner togs beslutet att överklaga tingsrättens dom för en tid sedan – och hänger inte samman med åklagare Anna Johanssons besked i dag om att också överklaga.

– Vi var tidigt klara över att ta ärendet vidare till hovrätten. Det finns flera skäl till det, men för min huvudman är den viktigaste anledningen att han vill bli frikänd från mord, och som en följd av det också få ett kortare fängelsestraff, säger Eric Widner till SVT Nyheter Blekinge.

Styckmord i Karlskrona

Invänder mot motivbilden

Enligt Eric Widner har försvaret också invändningar mot den av åklagaren presenterade motivbilden: att 23-åringen riskerade att få flytta om inte 57-åringen, som ägde bostaden där de båda männen var sammanboende, dödades.

– Jag tycker inte att åklagaren har styrkt motivbilden och där delar jag alltså inte tingsrättens bedömning.

23-åringen dömdes den 15 juni till 18 års fängelse för mord, trots att det var den medåtalade 22-åringen som slog ihjäl offret med en skiftnyckel.

23-åringen ansvarade därefter för att stycka kroppen innan de båda männen gemensamt transporterade kvarlevorna till skärgårdsön Varö, där de sedan grävdes ner. 

22-åringens advokat har sedan tidigare meddelat att man kommer överklaga domen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet