Foto: Polisen/SVT

Beslut: Avstängd advokat får fortsätta i knarkmål

Uppdaterad
Publicerad

Den bedrägerimisstänkta advokaten Gabriel Barsoum tillåts fortsätta som försvarsadvokat i den enorma knarkrättegången. Enligt hovrätten finns det ”övervägande skäl” som talar mot ett entletigande, rapporterar Dagens Juridik.

Advokaten Gabriel Barsoum utreds för misstänkt bedrägeri och har i början av året uteslutits ur Advokatsamfundet. Det ledde till att den enorma knarkrättegången i Kristianstad tingsrätt tvingades att pausas, eftersom han där försvarade en 29-årig Näsums-bo.

Tingsrätten beslutade att han skulle få fortsätta, då det skulle bli alldeles för svårt att hitta en ersättare. Men beslutet överklagades av Justitiekanslern (JK) som ansåg att Barsoums brott mot god advokatsed borde ges en avgörande betydelse.

Knarkstallet i Sölvesborg

Nu har dock Hovrätten valt att avslå JK:s överklagan, rapporterar Dagens Juridik. De skriver bland annat att målets omfattning och risken för fördröjning av processen måste beaktas.

Totalt 15 personer, varav flera från Blekinge, står åtalade för att ha tillverkat och sålt hundratals kilo amfetamin i bland annat ett stall i Sölvesborg. Rättegången väntas pågå till långt in på våren.

Se mer om fallet här:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två släppta efter jättetillslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkstallet i Sölvesborg

Mer i ämnet