Advokat Gabriel Barsoum har uteslutits ur Advokatsamfundet och får inte längre företräda den 29-årige man som står åtalad för synnerligen grovt narkotikabrott. Foto: SVT/Polisen

Stora knarkrättegången pausas – advokat utreds för bedrägeri

Uppdaterad
Publicerad

Stjärnadvokaten Gabriel Barsoum företräder en av de 15 åtalade i den enorma knarkrättegången. Nu tvingas förhandlingarna ta paus, efter att han uteslutits ur Advokatsamfundet på grund av misstänkta bedrägerier.

I somras avslöjade Aftonbladet att Gabriel Barsoum under många år saltat sina fakturor och tagit för mycket betalt. En förundersökning om misstänkt bedrägeri har inletts, och i förra veckan meddelades att han utesluts ur Advokatsamfundet. Därmed har han inte längre rätt att arbeta som offentlig försvarare.

I den stora knarkrättegången försvarar han en 29-årig man som tillsammans med flera andra misstänks ha tillverkat hundratals kilo amfetamin i ett bostadshus i Osby och ett stall i Sölvesborg. Nu tvingas förhandlingarna ta paus i jakten på en ersättare, något som BLT var först med att berätta.

Tillverkades i stall

Totalt står 15 personer åtalade, varav två från Blekinge, för bland annat synnerligen grova narkotikabrott i en av Sydsveriges största knarkhärvor. Polisen hade under en längre tid spanat på gruppen, och kunde bland annat följa hur de levererade kilovis med amfetamin till olika adresser från ett stall i Sölvesborgs kommun.

Rättegången i Malmös säkerhetssal var ursprungligen planerad att pågå till långt in på våren, och det är i nuläget oklart när den kan återupptas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkfabrik i Sölvesborg

Mer i ämnet