Foto: TT

Kvinnan sköts till döds – 39-åring häktad misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagseftermiddagen häktades den 39-årig man misstänkt för måndagens mord. Samtidigt häktades en 57-årig man misstänkt för grovt vapenbrott. De två andra som suttit anhållna släpptes, men är fortsatt misstänkta.

Det var i måndags kväll som en 21-årig kvinna hittades död utomhus i ett bostadsområde i Karlskrona. Fyra personer anhölls misstänkta i utredningen, som polis och åklagare hela tiden varit mycket förtegen med detaljer kring, och under fredagen häktades två av dem för delaktighet i brottet.

Det handlar om en huvudmisstänkt 39-årig man, som är hemmahörande i Göteborg. Vice chefsåklagare Ulrika Grenerfors begärde på fredagsförmiddagen den huvudmisstänkte 39-årige mannen häktad för mord och grovt vapenbrott.

Häktades på sannolika skäl

En av männen, en 39-åring hemmahörande i Göteborg, häktades på sannolika skäl misstänkt för mord och grovt vapenbrott.

– Han nekar till brott och säger att det rör sig om en tragisk skjutolycka. Han har befunnit sig på platsen och är den som slog larm, säger den misstänktes advokat Eric Widner till SVT Nyheter Blekinge.

Advokaten vill inte uppge vilket typ av vapen som har använts i dödsskjutningen, som ska ha skett utomhus i det område där kvinnan hittades. Samtidigt säger åklagaren Ulrika Grenerfors att offret hade en hotbild riktad mot sig sedan tidigare.

– Det fanns en hotbild mot offret sedan tidigare som inte är så ovanlig i de kretsar där offret och gärningsmännen rörde sig, säger vice chefsåklagare Ulrika Grenerfors.

Vad hotbilden bestod i vill hon inte kommentera ytterligare.

Två är frisläppta

Den andra mannen, en 57-åring hemmahörande i Karlskrona, häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott. Han är dock fortfarande skäligen misstänkt för mord.

De andra två männen som tidigare suttit anhållna misstänkta för mord respektive skyddande av brottsling har nu släppts, men misstankarna kvarstår.

– Brottsrubriceringarna står kvar, men åklagaren beslutade att sätta dem på fri fot för att de inte kunde påverka utredningen, säger Ewa-Gun Westford, polisens informatör i Region Syd.

Åtal ska väckas senast den 24:e september.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

#falletemmeli

Mer i ämnet