Studentbåten i Karlskrona har under torsdagen fått möta sitt öde, när kommunen tagit beslut om framtiden. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Beslutet: Studentbåten ska plockas bort

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart. Studentbåtens bygglov kommer inte att förlängas. Karlskrona kommun fattade beslutet under torsdagen.

– Båten ska bort helt enkelt, säger Carl-Göran Svensson (M), andra vice ordförande i Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

Studentbåten kommer därmed att transporteras bort från Oljehamnen, men studenterna som bor ombord nu får vara kvar fram till nyår.

– Det här känns bra och det har lönat sig att driva oppositionspolitik. Det var en helt enig nämnd så det är skönt att driva ärende och komma till beslut, säger Carl-Göran Svensson (M).

”Hamnar inte på gatan”

Blekinge Studentkår har påpekat att staden behöver fler studentlägenheter som kan ersätta båten. Carl-Göran Svensson menar att detta är i åtanke och att de studenter som flyttar från båten kommer att få nya hem.

– Det är inte så att de hamnar på gatan. Skulle det uppstå problem för studenterna så har kommunen fått i uppgift tillsammans med kåren att lösa det, säger han.

Andra vice ordförande i Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, Carl-Göran Svensson (M). Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Båtägare Christian Karlsson säger att han känner sig grundlurad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.