Jacob Brette flyttade in på studentbåten 2017, när han började på BTH. Men han valde att snabbt flytta därifrån. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Studenten flyttade från båten: ”Fick duscha på gymmet”

Uppdaterad
Publicerad

Jacob Brette flyttade in på Studentbåten år 2017 när han började studera på BTH i Karlskrona, men valde snabbt att flytta därifrån. Han berättar om den lilla hytten som trots sin dyra hyra luktade fukt och mögel.

Som seglare lockades han av livet ombord på en båt och han ville väldigt gärna bo i ett kollektiv. Som nykommen till Karlskrona var det svårt att veta vart man skulle vända sig, och då blev Studentbåten en snabb lösning för Jacob Brette.

Men efter bara några månader valde han att lämna hytt 204.

Studentbåten i Karlskrona

I klippet berättar han varför.

Har gjorts förbättringar

Enligt Christian Karlsson, ägaren till båten, har alla anmärkningar åtgärdats. Båten har bland fått ett nytt ventilationssystem installerat och dörren är numera utrustad med portkod för att undvika oinbjudna gäster.

– Allt har blivit godkänt vid inspektion, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Studentbåten i Karlskrona

Mer i ämnet